Een nieuw seizoen met nieuwe kansen

Vanaf vandaag is het weer zover: op onze site kun je live het wel en wee volgen van de kerkuil en torenvalk! En naast de livebeelden zijn er dit jaar nog meer toffe weetjes en coole feitjes.

Sandra Zittersteijn, onze communicatieadviseur vertelt jullie graag alles over de wereld van de kerkuil en torenvalk:

“Ik neem jullie graag in mee in het leven van deze bijzondere vogels. Dat doe ik, samen met een heel team, vanaf nu tot ongeveer eind augustus. Dat hangt af van de activiteiten in de nestkasten. Mijn blogs worden afgewisseld met verhalen van vogelaars, experts, duinwachters, en andere kenners.

Iedereen heeft wel een favoriete vogel. De een zal vaker kijken bij de torenvalken en de andere vaker bij de kerkuilen. Maar het is ook heel goed mogelijk om beide vogels in actie te zien. Het is daarvoor handig om te weten dat de torenvalken vooral overdag heel actief zijn. Het zijn echte dag-jagers en de kerkuilen juist weer nacht-jagers. Dus eigenlijk kun je 24 uur per dag activiteiten verwachten hier op de website.

Beide vogels krijgen straks eigen blogs, met specifieke informatie over hun gewoontes, hun voedsel, hoeveel eieren ze kunnen leggen, hoe lang de leg duurt, enz. Maar er komen ook blogs en vlogs die voor beide vogels interessant zijn. In elk geval willen wij jullie zo goed mogelijk informeren en enthousiasmeren. Hopelijk dat zij voor het vermaak gaan zorgen.

Nog even over mijzelf. Ik ben Sandra Zittersteijn, communicatieadviseur bij Dunea en al vanaf het allereerste moment de grootste fan van de torenvalken. Twee jaar geleden zijn daar de kerkuilen ook bijgekomen. Ik ben er trots op dat we deze unieke beelden met jullie kunnen delen en ik hoop dan ook dat het weer een seizoen wordt om van te genieten.”

handtekening Sandra voor onder blog

Nestcams kerkuil Dunea
Nestcams torenvalk Dunea