Campagne #MijnBron weer van start

Schoon water is belangrijk voor een fijne leefomgeving en onze gezondheid. Dunea heeft een bijzonder belang bij de waterkwaliteit van de Afgedamde Maas, omdat het rivierwater voor de productie van drinkwater wordt gebruikt. Met de campagne #MijnBron wil Dunea - samen met partners - de waarde van de Afgedamde Maas zichtbaar maken en laten ervaren, zodat we niet vergeten goed te zorgen voor ons water en prachtige leefomgeving.

Afgedamde Maas

De Afgedamde Maas kronkelt precies op de grens van Noord-Brabant en Gelderland. 17 kilometer lang, door aantrekkelijk landelijk gebied. Het is een bron van leven, plezier, werk en gezondheid. Helaas zijn de Nederlandse rivieren gevoelig voor vervuiling, met name in droge tijden. Het is soms hard samenwerken om ze geschikt te houden als bron voor drinkwater, voor het kweken van veilig voedsel, voor een gezonde flora & fauna en voor recreatie. De partners van #MijnBron spannen zich hiervoor in.

Een schone bron: helpt u mee?

#MijnBron duikt elke maand ergens op in de regio van de Afgedamde Maas. Het eerste evenement is het Aardbeienfestival van Zaltbommel. Dit is een gastronomisch festival met de aardbei in de hoofdrol. Op zaterdag 16 juni is Dunea met #MijnBron te vinden op de Aardbeienmarkt onder het motto: hoe schoner #MijnBron, hoe lekkerder de aardbei!

Big Jump & Waterfestival

Op zaterdag 7 juli organiseren we een waterfestival in Aalst, met om 15.00 uur de Big Jump. De sprong voor schone rivieren die op meer plekken in Europa wordt gemaakt dat weekend. Naast springen in de rivier, kun je ook spelen, sporten, leren over waterkwaliteit, afval jutten, muziek luisteren en nog veel meer.

Meer informatie

Meer weten over #Mijnbron en de activiteiten rond onze bron, de Afgedamde Maas? Kijk op Afgedamdemaas.nl of volg ons op Facebook @AfgedamdeMaas.