Sollicitatieprocedure

1. Ontvangstbevestiging

Iedere sollicitant ontvangt een automatische bevestiging per e-mail. Heb je deze niet ontvangen? Soms komt deze sollicitatiebevestiging in je spamfilter of bij je ongewenste e-mail terecht (afhankelijk van je instellingen). Controleer deze daarom eerst even.

Heb je toch geen bevestiging ontvangen, heb je aanvullende vragen of wil je informatie over de status van je sollicitatie? Dan kun je contact opnemen met Marjolein Piket, Coördinator Werving & Selectie, tel. 088 347 52 51 of stuur een e-mail naar sollicitatie@dunea.nl.

Bij de vacature staat een sluitingstermijn voor het inzenden van reacties. Na deze sluitingsdatum ontvang je per e-mail of telefonisch een reactie over het vervolg van de procedure in de vorm van een uitnodiging, reservebrief of een afwijzing.

2. Selectiegesprekken

Het eerste kennismakingsgesprek is meestal een gesprek met jouw toekomstige leidinggevende en de HRM adviseur. Als dit gesprek voor beide partijen naar wens is verlopen, volgt een tweede gesprek. Het tweede gesprek gaat meer over de inhoud van de functie. Bij dit gesprek wordt mogelijk ook een collega van jouw toekomstige afdeling betrokken.

3. Arbeidsvoorwaardengesprek

In het derde gesprek komen de arbeidsvoorwaarden aan de orde en doen wij je een voorstel. Omdat wij transparant willen zijn en verrassingen willen voorkomen, vermelden wij bij al onze vacatures een maximaal aanvangssalaris. De informatie over onze arbeidsvoorwaarden is terug te vinden op onze site.

4. Verklaring Omtrent Gedrag (VOG)

We verwachten van elkaar dat we altijd betrouwbaar en integer zijn en dat we handelen in het belang van onze klanten en organisatie. Om deze betrouwbaarheid en integriteit zo veel mogelijk te garanderen, voeren wij een screeningsbeleid. Dit betekent dat wij van nieuwe collega's een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) vragen. Je ontvangt van ons een instructie hoe je deze aan kunt vragen.