Sollicitatieprocedure

1. Ontvangstbevestiging

Iedere sollicitant ontvangt een automatische bevestiging per e-mail. Heb je deze niet ontvangen? Soms komt deze sollicitatiebevestiging in je spamfilter of bij je ongewenste e-mail terecht (afhankelijk van je instellingen). Controleer deze daarom eerst even.

Heb je toch geen bevestiging ontvangen, heb je aanvullende vragen of wil je informatie over de status van je sollicitatie? Dan kun je contact opnemen via de contactgegevens die in de vacature vermeld staan.

2. Selectiegesprekken

Het eerste kennismakingsgesprek is meestal een gesprek met jouw toekomstige leidinggevende en onze recruiter. Als dit gesprek voor beide partijen naar wens is verlopen, volgt een tweede gesprek. Het tweede gesprek gaat meer over de inhoud van de functie. Bij dit gesprek wordt mogelijk ook een collega van jouw toekomstige afdeling betrokken. Voor sommige functies volgt na het tweede gesprek een assessment.

3. Aanbod

Als de uitkomst van de gesprekken positief is, doen we je een voorstel om bij Dunea in dienst te komen. Dit stemmen we uiteraard eerst met je af. We maken een afspraak om jouw arbeidsovereenkomst te komen tekenen zodra je akkoord gaat met ons voorstel. Omdat wij transparant willen zijn en verrassingen willen voorkomen, vermelden wij bij al onze vacatures de salarisschaal. De informatie over onze arbeidsvoorwaarden is terug te vinden op onze site.

4. Verklaring Omtrent Gedrag (VOG)

We verwachten van elkaar dat we altijd betrouwbaar en integer zijn en dat we handelen in het belang van onze klanten en organisatie. Om deze betrouwbaarheid en integriteit zo veel mogelijk te garanderen, voeren wij een screeningsbeleid. Dit betekent dat wij van nieuwe collega's een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) vragen. Je ontvangt van ons een instructie hoe je deze aan kunt vragen.