Laat de zon maar schijnen!

Continue verduurzaming hoort bij toekomstgerichte organisaties. Dunea neemt daarom actie. Tijdens de renovatie van de zandfiltergebouwen in Scheveningen zijn meteen zonnepanelen geïnstalleerd. Onlangs zijn de eerste 850 panelen in gebruik genomen.

Als natuurbeheerder hebben we een voorsprong op het gebied van duurzaamheid. Maar dat ontslaat ons natuurlijk niet van de plicht om verder te kijken. Zo helpen we anderen te verduurzamen met het aanbod van openbare tapkranen en participeren we in het programma Natuur&Gezondheid Den Haag.

Zelf moeten we vooral aan ons energieverbruik werken; voor het zuiveren van rivierwater zuiveren en pompen van drinkwater naar alle huizen in ons leveringsgebied is veel energie nodig. Door in te zetten op energiebesparing en duurzame energiebronnen nemen we steeds meer onze verantwoordelijkheid en werken we aan een dalende CO2-uitstoot. Met de zonnepanelen op productielocatie Scheveningen hebben we een eigen duurzame energiebron gecreëerd.

6000 panelen

De energie die we met de eerste 850 panelen opwekken, is gelijk aan het verbruik van circa 60 huishoudens. Dit jaar worden er nog 2.400 panelen bijgeplaatst. Uiteindelijk komen er 6.000 panelen op de daken van productielocatie Scheveningen. In een gemiddeld zonjaar gaan de panelen 1,3 miljoen kWh opleveren. Alle energie die we opwekken, wordt gebruikt voor de productie van lekker en betrouwbaar drinkwater.

Kom kijken!

Joris Weismuller, wethouder Duurzaamheid Den Haag, zal de zonnepanelen officieel in gebruik stellen op dinsdag 15 november. Wilt u erbij zijn? U bent van harte welkom. Meld u aan via duneanieuws@dunea.nl. Lees meer over onze duurzame initiatieven op dunea.nl/duurzaam. Ziet u kans voor kennisdeling of duurzame samenwerking? We komen graag met u in contact.