Stem op Nationaal Park Hollandse Duinen

Op 10 oktober is in De Wereld Draait Door bekendgemaakt dat Hollandse Duinen, een initiatief van Dunea, mee mag doen aan de verkiezing ‘Mooiste Natuurgebied van Nederland’. Tot en met 31 oktober kan het publiek op de dertien genomineerde natuurgebieden stemmen.

Wat valt er te winnen? De drie natuurgebieden met de meeste stemmen krijgen financiële ondersteuning van het ministerie van Economische Zaken. Daarnaast kan de vakjury onder leiding van Pieter van Vollenhoven’ nog één andere winnaar aanwijzen. We zouden het zeer op prijs stellen als uw uw stem wilt uitbrengen op Hollandse Duinen via de website www.mooistenatuurgebied.nl/duinen of door een SMS met NATUUR (spatie) 06 te sturen naar 1008. Begin november wordt de uitslag bekend gemaakt. Als penvoerder van dit initiatief kijken wij met onze partners de uitslag verwachtingsvol tegemoet.

Dunea is er trots op dat het beoogde Nationaal Park Hollandse Duinen genomineerd is. We hebben aangetoond dat we in onze regio in korte tijd veel en diverse partijen kunnen enthousiasmeren voor de economische kansen van natuurbeheer. Ook de jury gelooft in onze ambitie om zeldzame natuur nog beter te beschermen en de recreatieve beleving voor inwoners en toeristen nog aantrekkelijker te maken.

Juiste balans

Michiel Houtzagers, Stichting Het Zuid-Hollands Landschap: “Hollandse Duinen verdient het een Nationaal Park te zijn. De duinen, de zee, een prachtig door de natuur gevormd landschap waar je hele bijzondere natuur ervaart. En dat direct grenzend aan een van de mooiste steden van ons land. Het is het perfecte gebied om zowel de natuur als de mens te laten profiteren. Voor die juiste balans kunnen we met elkaar binnen het Nationaal Park zorgen.”

Dunea heeft samen met de gemeenten Den Haag, Voorschoten, Wassenaar en Westland, IVN, Natuur en Milieufederatie Zuid-Holland, Staatsbosbeheer, Stichting Duinbehoud, Stichting Duivenvoorde en Zuid-Hollands Landschap een bidbook ingediend bij de vakjury. Ons initiatief wordt daarnaast ondersteund door 29 andere partijen. Met het meedoen aan de wedstrijd geven we gehoor aan de oproep van staatssecretaris Martijn van Dam om te komen tot nieuwe Nationale Parken van (inter)nationale allure.

Kijk voor meer informatie op www.nationaalparkhollandseduinen.nl.