HEINEKEN & Dunea: een duurzaam stel

Vertegenwoordigers van HEINEKEN bezochten op 20 september jl. een productielocatie van Dunea om te zien hoe het zuiveringsproces in de duinen is ingericht. Nadere samenwerking op het gebied van duurzaamheid was onderwerp van gesprek.

HEINEKEN Nederland heeft grote ambities als het gaat om duurzaamheid. HEINEKEN kan dit alleen realiseren als zij samenwerkt met partners in de keten en uit de regio. Daarom heeft het bedrijf samen met provincie Zuid-Holland en Wageningen UR het platform Groene Cirkels opgezet. Dit platform richt zich op een klimaatneutrale brouwerij, een duurzame economie, een aangename leefomgeving en kennisuitwisseling ter bevordering van een duurzame samenleving. Deze samenwerking is ontstaan vanuit het idee dat je samen meer kunt bereiken dan alleen.

BeeDeals

Ook Dunea en kennis- en adviesbureau CLM zijn aangesloten bij Groene Cirkels. Vanuit deze samenwerking reiken HEINEKEN en Dunea jaarlijks een innovatieprijs uit voor duurzame fruitteelt in de Bommelerwaard en worden BeeDeals gerealiseerd. Ook heeft HEINEKEN in de persoon van Jos Oliemans, brouwerij directeur HEINEKEN Zoeterwoude, adhesie betuigd aan het Nationaal Park Hollandse Duinen, een initiatief van Dunea. “Bier, en dus ook Heineken®, bestaat voor 93% uit water. Alleen de beste kwaliteit water is goed genoeg voor de beste kwaliteit Heineken® pils. Daarom kiest brouwerij HEINEKEN Zoeterwoude bewust voor Dunea. In het duingebied filtert Dunea haar water en voor die filterende werking is een schone bodem met vitale natuur essentieel. Een Nationaal Park is de beste borging van deze elementen. Om die reden dragen wij het initiatief om de Hollandse Duinen tot Nationaal Park te maken een warm hart toe.”Op 20 september jl. heeft HEINEKEN de productielocatie van Dunea in Scheveningen bezocht en infiltratieplassen, de nazuivering en de zonnepanelen bekeken. Op de foto van links naar rechts: Ewout Hekhuizen (programmamanager Innovatie Dunea), Willem de Jonge (sr. directeur HEINEKEN Nederland Supply), Eefje Dekkers (hoofd Strategie Dunea), Jan Kempers (programmamanager Sustainable Development), Jos Oliemans (brouwerij directeur HEINEKEN Zoeterwoude) en Wim Drossaert (algemeen directeur Dunea).