Innovatie geeft energie

Dunea blijft continu vernieuwen om in te spelen op relevante maatschappelijke ontwikkelingen. Onze kennis bundelen we graag met die van anderen. Zo verkennen we samen met aandeelhoudende gemeenten de kansen voor Smart City-ambities op het gebied van water en energie.

Smart City-ambities, nieuwe waterconcepten in nieuwbouwwijken, de HELKO-methode voor het vervangen van leidingen: het zijn voorbeelden van innovatie en samenwerking. Net als het verkennen van het thema energie en de potentie om energie (warmte en koude) uit water beter te benutten. We proefden hieraan toen we het Internationaal Strafhof in Den Haag hielpen om warmte/koude-opslag te realiseren, zonder ‘onze zoetwatervoorraad’ onder de duinen op te warmen.

Co-creatie

Onze sterke infrastructuur biedt kansen voor innovatie. Die van u wellicht ook. Zijn uw deskundigen in voor kennisbundeling en co-creatie? Of heeft u projecten in het vizier die zich zouden lenen voor een duurzame pilot? Ewout Hekhuizen, programmamanager Innovatie, komt graag met u in contact.