HELKO-methode: sneller, goedkoper en minder overlast

Om de overlast bij het vervangen van waterleidingen te verminderen, heeft Dunea een nieuwe methode ontwikkeld. Nieuwsgierig? We delen onze kennis tijdens een demonstratie in Zoetermeer!

De zogenoemde HELKO-techniek leidt tot minder kosten, snellere doorlooptijden en bovenal minder overlast voor de burger. Door een stevige ballon op te blazen in de leiding, hoeft het water voor andere aansluitingen op dezelfde leiding niet te worden onderbroken. Zo kunnen drinkwaterleidingen in kleinere delen worden vervangen en is de aanleg van een noodleiding niet nodig. De straat gaat korter open en aangesloten huishoudens komen maar één keer zonder water te zitten.

Kennis opdoen

Dit filmpje geeft u een indruk van de HELKO-techniek. De innovatie live zien is natuurlijk interessanter. Daarom organiseert Dunea in het najaar een demonstratie in Zoetermeer: een aanrader voor wethouders en managers Ruimtelijke Ordening van gemeenten en hun teams. Wilt u een seintje krijgen zodra datum en tijd bekend zijn? Stuur dan een mail naar duneanieuws@dunea.nl.