Wandelen voor WaterElk jaar organiseren Simavi, Museon en Dunea Wandelen voor Water in Den Haag. Dit jaar gaan ruim 250 kinderen op 22 maart 6 kilometer lopen met 6 liter water op hun rug om geld in te zamelen voor leeftijdgenootjes in Afrika. Het geld dat hiermee wordt opgehaald, is bestemd voor schoon drinkwaterprojecten van Simavi in Kenia, Oeganda en Tanzania.

Naast het inzamelen van sponsorgeld bestaat het programma van Wandelen voor Water ook uit kennisoverdracht. Nederlandse schoolkinderen krijgen voorafgaand aan de sponsorloop gastlessen om hen een beter besef te geven over de situatie waarin veel van hun leeftijdsgenoten zich bevinden. Zo leren zij dat drinkwater en goede hygiëne belangrijke voorwaarden zijn voor een gezonde basis.

De 4 deelnemende scholen zijn de Zuidwalschool, BS ’t Palet, Het Lichtbaken en de Algemene Hindoe BS. De wandeling start om 9 uur bij het Museon in Den Haag en eindigt rond 10.30 uur bij de watertoren in Scheveningen.

Veiligheid
Tussen 10.00 uur en 11.30 uur lopen er op het Watertorenplein ruim 250 kinderen. Het is rond deze tijd dus drukker dan normaal, houdt u hier rekening mee. Uiteraard doen wij er alles aan om dit in goede banen te leiden. De kinderen worden weer met bussen opgehaald.