Natuurfeestdag 2017Zondag 17 september a.s. wordt in het natuurgebied Meijendel, midden in het Nationaal Park Hollandse Duinen voor de 10e maal de Natuurfeestdag georganiseerd. Een spektakel voor jong en oud, waarbij avontuur in de natuur en natuurbeleving voorop staan. Het feest dat je niet mag missen begint om 11.00 uur en wordt rond 15.30 uur afgesloten met het traditionele hutten bouwen.
 
De 10e Natuurfeestdag staat bol van leuke duin- en wateractiviteiten. Uiteraard wordt er weer geschminkt, muziek gemaakt en kunnen kinderen (jong en oud) op avontuur in de natuur. Al hun zintuigen worden geprikkeld. Ze worden uitgedaagd en grenzen kunnen worden verlegd.
 
Ze kunnen bomen klimmen, hutten bouwen, het NPHD-avonturenpad op blote voeten en soms geblinddoekt beleven. Vaardigheden worden getest op de estafettebaan. Schapenballon worden geschoren, schaapjes geteld. Proeven gedaan en de mooiste knutselwerken gemaakt.
Kortom: er is weer van alles te beleven! Eén groot avontuur midden in het Nationaal Park Hollandse Duinen!
 
Waar? Vallei Meijendel bij De Tapuit, bezoekerscentrum Dunea, Meijendelseweg 40 in Wassenaar
Wanneer? Zondag 17 september van 11.00 tot 16.30 uur
Hoe? Kom zoveel mogelijk met het openbaar vervoer of de fiets. Parkeergelegenheid is beperkt.
Meer informatie?
 
Meer informatie op www.dunea.nl en de Facebookpagina van De Tapuit goed in de gaten voor meer informatie. Of bekijk dit filmpje
 
De organisatie is in handen van Dunea, in samenwerking met KNNV, Staatsbosbeheer, Stichting Het Zuid-Hollands Landschap, De vogelwerkgroep Meijendel, Stichting Duinbehoud, Het Bewaarde Land, de Haagsche vogel- en egelopvang, Corpus, Museon, Hoogheemraadschap Rijnland en nog vele andere organisaties.