Dunea op 2 maart te zien in het programma De Kennis van NuOp NPO2 is vanavond om 19.20 uur in het programma De Kennis van Nu te zien hoe de waterbedrijven in Nederland ervoor zorgen dat er ook bij een stroomstoring nog gewoon water uit jouw kraan komt! De waterexperts van Dunea geven dan een mooi kijkje in de keuken.
 

De Kennis van Nu is het wetenschapsprogramma van de NTR met Elisabeth van Nimwegen en Diederik Jekel. Het idee voor een uitzending over manieren om ons te wapenen tegen het hacken van de vitale infrastructuur (met bijvoorbeeld stroomuitval als resultaat) ontstond na een grote stroomstoring in Amsterdam. Half januari viel het gehele openbare leven daar stil, maar op wonderbaarlijke wijze kwam er nog steeds ongestoord water uit de kraan. Het hebben van een back-up systeem is een deel van de oplossing en Dunea heeft dat.

10 dagen drinkwaterlevering

Het belang van een ongestoorde drinkwatervoorziening is vanuit oogpunt van volksgezondheid van dusdanig groot belang dat het in de wet is vastgelegd. Drinkwaterbedrijven zijn verplicht om voor ten minste 10 dagen onafhankelijk van nutsvoorzieningen de drinkwaterlevering in stand te houden. 

Bekijk hier vanavond de uitzending.