Duik mee in de Week van ons Water!Tijdens de Week van ons Water van 12 tot 21 mei kun je van alles beleven en te weten komen over schoon en gezond water in en rond je huis. Er zijn leuke uitjes en wel 9 fietsroutes langs bijzondere waterpunten! Bestuurders en directie van gemeenten, drinkwaterbedrijven en Hoogheemraadschap van Delfland, trappen de week af op 12 mei. Ze ontdekken alles over drinkwater en afvalwater tijdens een tocht langs vier themaroutes.


Elke dag weer wordt hard gewerkt om ons land waterveilig te houden. En om te zorgen voor voldoende en schoon water. Tijdens de Week van ons Water van 12 tot 21 mei kun je bij jou in de buurt kijken waar wordt gewerkt aan schoon en gezond water. Ook voor kinderen is er veel te doen. Je kunt binnenkijken in een rioolgemaal, ontdekken hoe drinkwater gemaakt wordt, waterbeestjes vangen, een waterschilderij maken of waterspelletjes doen in het Prinsenbos. Er is in veel gemeenten in Delfland wat te doen. Kijk voor de activiteiten in Delfland op: www.afvalwaterketen.com/weekvanonswater/.

 

Fietsen langs waterpunten

Wist je dat boven én onder de grond van alles met water gebeurt? We maakten 9 fietsroutes langs bijzondere waterpunten, ook die van Dunea. De app BeleefRoutes wijst je de weg. Je krijgt een signaal als er op je smartphone of tablet wat te kijken of te lezen valt over waar je bent!

Ga voor de routes naar de App Store of Google Play. Download gratis de app BeleefRoutes. Uit het overzicht download je één of meer van de ‘Volg de waterketen’ routes. Is de route geïnstalleerd? Dan heb je geen actieve internetverbinding meer nodig.


Bestuurders reizen door Delfland

Bestuurders van het Netwerk Afvalwaterketen Delfland zetten de toon op 12 mei. Ze toeren langs themaroutes die gaan over ‘huishoudelijk afval’, ‘glastuinbouw’, ‘klimaatverandering’ en ‘maatregelen voor de bui van de eeuw’. Het gaat van watertoren naar gemaal en van pompput naar de afvalwaterzuivering.

In het Netwerk Afvalwaterketen Delfland werken wij samen met 12 gemeenten, Evides en het Hoogheemraadschap van Delfland samen. Met elkaar zorgen ze voor schoon en gezond water, voor nu en later. Samen zorgen ze ervoor dat het werken aan water betaalbaar en betrouwbaar blijft.

 

Dunea specifieke activiteiten

Naast dat Dunea mee doet met de activiteiten vanuit NAD, kun je ook tijdens de Week van ons Water terecht voor leuke activiteiten in De Tapuit, ons bezoekerscentrum. Zo is er een speciaal werkblad ontwikkeld en kun je er allerlei feiten en wetenswaardigheden ontdekken over drinkwater.

Als bron voor het drinkwater dat de 1,3 miljoen mensen in het westen van Zuid-Holland drinken gebruikt Dunea het water van de Afgedamde Maas. Er is Dunea dan ook veel aangelegen om te strijden voor een goede waterkwaliteit in deze rivier. Daarvoor is Dunea samen met gemeenten, lokale organisaties, boeren en tuinders de campagne gestart Afgedamde Maas #mijnbron. Op 12 mei wordt de campagne officieel afgetrapt.

In de gemeenten rondom onze bron worden ten behoeve van de Week van ons Water ook diverse activiteiten georganiseerd. Kijk bijvoorbeeld eens op de website van de Gemeente Woudrichem.

Voor landelijke activiteiten kijk je op de website van Week van ons Water.