Doorspoeladvies; drink water vers!Water is beperkt houdbaar; consumeer het vers!

U kunt er op elk moment van de dag op vertrouwen: lekker en betrouwbaar drinkwater, zo uit de kraan. Om die uitstekende waterkwaliteit te behouden, is het verstandig om na een vakantie de leidingen bij u thuis door te spoelen. En bent u verhuisd naar een nieuwbouwwoning? Dan is het goed om de eerste drie maanden de kranen dagelijks even open te zetten.

Water is een beperkt houdbaar product dat u het beste vers consumeert. Bent u langer dan een week niet thuis geweest? Dan heeft het water een tijdje stilgestaan. Stilstand kan de kwaliteit van het water negatief beïnvloeden. Daarom is het verstandig bij thuiskomst de leidingen even door te spoelen. Dit bereikt u door alle koud- en warmwaterkranen even te openen. Laat het water een minuut lang rustig stromen en voorkom dat het water vernevelt. Daarna is het water weer lekker koel en zeer geschikt voor consumptie.

Bent u verhuisd naar een nieuwbouwwoning, dan adviseren wij u de eerste drie maanden de nieuwe kraan en leidingen aan het begin van elke dag door te spoelen. Want helaas kunnen (onderdelen van) nieuwe leidingen en kranen de eerste maanden van gebruik nog wel eens stoffen afgeven aan het water. Er is geen gevaar voor de gezondheid, maar de kwaliteit, smaak en geur van water dat lang heeft stilgestaan, is niet wat u van ons gewend bent. Voor een woning is een minuut doorspoelen voldoende. Organisaties met grotere waterinstallaties (langere leidingen) adviseren wij elk tappunt twee minuten door te spoelen. Brandslanghaspels kunt u daarbij overslaan.

Kwaliteit

Het drinkwater dat Dunea u levert, voldoet aan een uitgebreid scala van wettelijke eisen. Deze kwaliteitseisen zijn vastgelegd in de Drinkwaterwet en in het Drinkwaterbesluit. Ons drinkwater wordt dagelijks gecontroleerd volgens die gedetailleerde voorschriften. Dat begint al bij de bron; de rivier de Afgedamde Maas, waar we meten of het water van voldoende kwaliteit is om het naar de duinen te transporteren voor verdere zuivering. Ook verderop in het productieproces wordt de kwaliteit nauwlettend in de gaten gehouden, op alle productielocaties tot in de reinwaterbergingen aan toe. Ook in woningen worden monsters uit de kraan genomen, omdat we de kwaliteit aan het einde van het distributienet willen controleren. Zo bent u verzekerd van heerlijk schoon kraanwater, 24 uur per dag, 7 dagen per week!

Kijk voor meer informatie op www.kraandoorspoelen.nu