Het verwisselen van de watermeter bij u thuis

Fotocollage van het proces van het vervangen van de watermeter

1 - De watermeter
Eens in de 12 jaar moet de watermeter worden verwisseld. Dit is noodzakelijk: de watermeter registreert hoeveel drinkwater u gebruikt en op basis van deze gegevens maken wij uw eindafrekening op.

De meters die wij sinds mei 2010 plaatsen hebben een andere techniek die langer nauwkeurig is: meer dan 20 jaar.

2 - Binnenkort bij u?
Misschien is uw watermeter binnenkort ook aan verwisseling toe. Als dat zo is, krijgt u van ons schriftelijk bericht. Het bezoek voor het verwisselen van de meter duurt ongeveer twintig minuten. Om alles zo snel en goed mogelijk te laten verlopen, vragen wij u ervoor te zorgen dat de watermeter goed bereikbaar is.

3 - Luiken open
U kunt voordat onze monteur er is, bijvoorbeeld alvast het luik of de meterkast openen en leegmaken (voor zover nodig).

4 - Legitimatie
Wanneer onze monteur op het afgesproken tijdstip bij u aanbelt, kunt u hem naar zijn legitimatie vragen. Hierop staat de naam en het personeelsnummer van de monteur. Verder is de legitimatie van een pasfoto voorzien.

5 - Controle van gegevens
Eenmaal bij u thuis, zal onze monteur eerst alle gegevens controleren. Hij heeft een ‘handterminal' waarin uw adres staat, het nummer van uw watermeter en de verwachte watermeterstand op het moment van de verwisseling. Wijkt de werkelijke stand van de te verwisselen meter erg af, dan vragen we een handtekening ter bevestiging van de werkelijke stand (uw verbruik tot nu toe).

6 - Verwisselen watermeter
Hierna verwisselt onze monteur de watermeter en controleert hij de nieuwe meter op lekkage. Als alles in orde is, wordt de meter verzegeld.

7 - Tot over 20 jaar
De watermeter verwisseling is nu gereed en over 20 jaar zal de meter opnieuw worden verwisseld.