Banner Image
Excursies door de duinen

Wij nemen u graag mee op pad! Onder professionele begeleiding bezoekt u bijzondere en mooie plekken in de duinen tussen Monster en Katwijk.

Bekijk hier ons excursieoverzicht

Ga ook met je klas mee op excursie en leer drinkwater maken!

Dunea zuivert rivierwater tot drinkwater met behulp van de duinen. De duinen zijn daardoor heel belangrijk voor het drinkwater van 1.3 miljoen mensen in het westelijk deel van Zuid-Holland.

De excursie van Bron tot kraan start voor De Tapuit, bezoekerscentrum Dunea. De klas legt dezelfde weg af door het duin als het rivierwater. Met een mooie wandeling door de duinen brengen de kinderen rivierwater naar een infiltratieplas. De kinderen doen een waterproefje bij de infiltratieplas, waarbij zij zelf water zuiveren. Vervolgens brengen ze het voorgezuiverde water terug naar De Tapuit en leren zij meer over de rol van de watertoren. De gehele zuivering van bron tot kraan komt aan de orde. Onderweg vertelt de excursieleider alles over het maken van drinkwater.

Doelgroep

Groep 5 en 6 van het basisonderwijs

Leerdoel

Kinderen leren in grote lijnen hoe drinkwater geproduceerd wordt en leren daarbij het belang van de duinen voor waterwinning.

Tijdsplanning

1,5 uur

Kosten

€ 112,50 per excursie (u krijgt achteraf een factuur)

Begeleiding

De excursie wordt gegeven door een duinwachter of door een van onze educatievrijwilligers. Per gids kunnen er maximaal 20 leerlingen mee. Bij de opdrachten werken wij soms in groepjes van tussen de 5 en 7 kinderen. Per groepje dient er één begeleider aanwezig te zijn vanuit de school.

Periode

Wij bieden de excursie van bron tot kraan aan vanaf 1 oktober tot en met 15 november. In deze periode kunt u de excursie aanvragen.

Dunea behoudt zich het recht om te allen tijde een excursie niet door te laten gaan indien hier gegronde redenen voor zijn (bijvoorbeeld weersomstandigheden).

Meer informatie

Wilt u meer weten over deze excursie dan kunt u contact opnemen met De Tapuit, bezoekerscentrum Dunea, via telefoon: 088 347 4849 of bezoekerscentrum@dunea.nl.

Meld je aan voor de excursie!

Vul hieronder het formulier volledig in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

Dit veld is verplicht.
Dit veld is verplicht.

Correspondentieadres

Dit veld is verplicht.
Dit veld is verplicht.
Dit veld is verplicht.
Dit veld is verplicht.
Dit veld is verplicht.
Dit veld is verplicht.
Dit veld is verplicht.
Dit veld is verplicht.