Wat gebeurt hier?

De duintuin wordt verbouwd

Achter De Tapuit, bezoekerscentrum Dunea, wordt de komende tijd gewerkt. Op de plek van de voormalige duintuin komt straks een plek waar jong en oud spelenderwijs de wereld van duin en water kan verkennen. Na de herinrichting is deze plek ook goed toegankelijk voor mensen met een functiebeperking en kunnen bezoekers die meer willen weten over Meijendel hier van alles ontdekken over dit mooie duingebied.

Twee meisjes speuren naar sporen.

Wat gaan we doen?

Om alle plannen te realiseren gaan we deze winter (we werken buiten het broedseizoen) achter De Tapuit aan het werk. We starten met het verwijderen van bomen, begroeiing en schelpenpaden. Vervolgens zijn er graafwerkzaamheden in de plas en maken we nieuw duin. Daarna gaan we aan de slag met de inrichting van de plek en leggen we tot slot nieuwe paden aan.

Hoe komt dat er straks uit te zien?

Vanaf voorjaar 2019 ontdekken kinderen hier hoe ver duindieren kunnen springen, spitsen ze hun oren om te luisteren naar de geluiden van het bos en verkennen ze de onderwaterwereld. En beleven ze natuurlijk nog veel meer spannende avonturen! Wij creëren een fijne plek wordt om spelenderwijs de wereld van duin en water te verkennen. Ook komen er twee buitenleslokalen waar schoolklassen terecht kunnen.

Voor wie doen we dit?

Dunea vindt dat iedereen moet kunnen genieten van de natuur in de duinen van Meijendel. Daarom maken we van de voormalige duintuin een fijne plek voor iedereen. Kinderen en volwassen. Ook maken we hem toegankelijk voor mensen met een functiebeperking. Zo worden de paden toegankelijk voor mensen in een rolstoel en door middel van creatieve oplossingen, bijvoorbeeld audiotours, kunnen blinden en slechtzienden ook de informatie tot zich nemen.

Waarom doen we dit?

Om nu en in de toekomst goed voor de duinen en de waterwinning te kunnen zorgen, is het belangrijk dat Dunea aan de slag is én blijft met het doorgeven van haar passie voor duin, water, milieu en gezondheid.

Graag tot ziens in maart 2019! 

Jongetje doet waterproefje.