Expeditie Duin en Water

Ga de uitdaging aan op 30 september 

Ben jij sterk, slim en stoer genoeg om de Expeditie Duin en Water te voltooien? En ben je niet bang voor een beetje avontuur? Kom dan op 30 september tussen 11.00 en 15.00 naar Meijendel. Sleutel als een monteur, speur als een duinwachter en spring achter de microscoop als onderzoeker en word zo duin- en waterexpert! 

De Expeditie Duin en Water is speciaal voor avontuurlijke kinderen tussen de 8 en 12 jaar.

Word een duin- en waterexpert!

/-/media/images/duinen/monteur.ashx

De monteur

Laat zien hoe slim je bent en voltooi de puzzel om de sleutel te winnen. Sluit vervolgens het water aan. Wow, een lek! Dicht het snel en zet een watermeter in elkaar. Krijg jij het water uit de kraan?
/-/media/images/duinen/duinwachter.ashx

De duinwachter

Verken de natuur en zoek echte diersporen! Daag onze duinwachters uit in een heuse wedstrijd, waarbij concentratie en conditie heel belangrijk zijn. Maak ook een gave creatie van hout. Durf jij de uitdaging aan?
/-/media/images/duinen/onderzoeker.ashx

De onderzoeker

Bekijk waterdieren van héél dichtbij en ontdek hoe belangrijk ze zijn voor de waterkwaliteit. Volg een masterclass waterzuivering en daag jezelf uit voor het vinden van creatieve oplossingen om water schoon te maken. Mix daarna een lekker drankje van kraanwater en fruit. Kom jij ook om je dorst naar kennis te lessen?

Nieuwsgierig? Volg ons evenement op Facebook

Meisje in het duin met vergrootglas

Wat ga je doen?

Bij De Tapuit, bezoekerscentrum Dunea, kun je het expeditie-paspoort kopen voor 2 euro. Met het paspoort kun je negen missies voltooien. Zo ga je: 

 • Wateronderzoek doen met de microscoop
 • Speuren naar sporen met een echte duinwachter
 • Een leiding repareren met echt gereedschap
 • En nog veel meer spannende missies!

Na het voltooien van een missie, krijg je een stempel in het expeditie-paspoort. Heb je alle missies voltooid? Dan word je beloond met een smakelijke verrassing! 

Praktische informatie

 • Starten met de expeditie kan vanaf 11.00 uur tot uiterlijk 15.00 uur. Om 16.00 uur sluit de expeditie.
 • Voor slechts 2 euro koop je het expeditie-paspoort in De Tapuit, bezoekerscentrum Dunea. Hiermee kun je deelnemen aan de missies.
 • Wij raden aan om op de fiets te komen. In verband met de drukte, verwachten wij dat de parkeerplaatsen in de vallei snel vol zijn. Je kunt ook parkeren bij parkeerplaats Kievietsduin. De witte paaltjes geven het wandelpad van 1,5 kilometer naar het bezoekerscentrum aan.
 • Tegenover De Tapuit, bezoekerscentrum Dunea, is de ingang tot de expeditie. De route is goed aangegeven met borden.
 • De expeditie is vooral geschikt voor kinderen tussen 8 en 12 jaar. Ouders kunnen genieten op het gezellige terras of meedoen met hun kinderen.
 • Zorg dat kinderen oude kleren dragen die een beetje vies mogen worden.
 • Eten en drinken is verkrijgbaar bij de Pannenkoekenboerderij of bij een van de foodtrucks op het expeditie-terrein. Uiteraard mag je zelf ook drinken en eten meenemen.
 • Honden kunnen helaas niet mee.