Banner Image
Speurtochten

Kom naar het bezoekerscentrum en ga op avontuur met een leuke speurtocht. Er zijn twee speurtochten op te halen bij De Tapuit: de Duintuin Speurtocht en Langs Lianen en Letterbomen.

Meer informatie over speurtochten

Educatie

Ga met de klas op avontuur in de natuur van Meijendel! De Tapuit biedt een ruime keuze aan activiteiten voor scholen. Zo kun je op ontdekkingstocht door het duingebied tussen Scheveningen en Katwijk of ga op excursie met een van onze duinwachters. Beleef op een interactieve manier duin en water in De Tapuit of doe een leuke speurtocht in de duinen.

Natuurbelevingsprogramma ‘Het Bewaarde Land’

Het Bewaarde Land is een natuurbelevingsprogramma dat kinderen weer in contact brengt met de natuur. Het nodigt hen uit om samen op onderzoek te gaan. Niet in de klas, maar in het bos of op de hei. Het programma laat kinderen de natuur intensief beleven en laat hen al hun zintuigen gebruiken. Dunea verleent sinds 1993 toestemming aan Het Bewaarde Land om het programma in Meijendel uit te voeren en ondersteunt hun activiteiten. Het Bewaarde Landprogramma kan op twee locaties in de Dunea-duinen worden gevolgd: Den Haag en Wassenaar. Meer informatie? Kijk op de website van Het Bewaarde Land.

Leskisten Natuur- en milieueducatie Den Haag

Bij Natuur- en milieueducatie Den Haag kunnen Haagse scholen voor alle groepen leskisten aanvragen. Daarin vindt u diverse lesmaterialen over bijvoorbeeld watergebruik. Het jaarprogramma van Natuur- en Milieueducatie is te vinden op de website van de Gemeente Den Haag.

Speurtochten

Kom naar het bezoekerscentrum en ga op avontuur met een leuke speurtocht. Er zijn twee speurtochten op te halen bij De Tapuit: de Duintuin Speurtocht en Langs Lianen en Letterbomen.

Voortgezet onderwijs

Voor scholieren van het voortgezet onderwijs zijn er ook verschillende activiteiten te doen. In De Tapuit kunnen ze op interactieve wijze kennis maken met duin en water. Ook is het mogelijk om een excursie te maken door de duinen onder begeleiding van een duinwachter die alles kan vertellen over de planten, dieren en de waterwinning in het duin.

Bij De Tapuit zijn ook materialen beschikbaar voor veldwerkopdrachten. Deze worden ter beschikking gesteld door Milieueducatie Den Haag.

Voor leerlingen vanaf 15 jaar is het ook mogelijk een bezoek te brengen aan onze productielocatie in Scheveningen.

Spreekbeurten en werkstukken

Op deze website is veel informatie te vinden over Dunea, over hoe wij drinkwater maken en over hoe wij het duingebied beheren. Wij weten daar bij Dunea natuurlijk heel veel van. Wil je een werkstuk maken of een spreekbeurt houden over water? Wij helpen je graag! Hier vind je meer informatie over (drink)water. Kijk ook eens op de website van kraanwater.nu.

Kleurplaten

Heb je zin om te kleuren? Print dan snel een kleurplaat van één van onze duingebieden uit en ga aan de slag!

Klik op de kleurplaat om hem te downloaden.