Kraanwaterdag, scholen meld je aan!

Op woensdag 23 september 2020 is het Nationale Kraanwaterdag. Besteed ook aandacht aan kraanwater als gezonde, duurzame dorstlesser. Schrijf je school, klas of bso in en ontvang gratis lesmaterialen.

Met de Kraanwaterdagles ontdekken leerlingen van groep 1 t/m 8 op woensdag 23 september alles over kraanwater als duurzame en gezonde dorstlesser. Centraal thema dit jaar is: slim omgaan met kraanwater. De les duurt één à twee uur, afhankelijk van de uitvoering van de creatieve opdracht.

Meld je aan, win prijzen

Aanmelden gaat eenvoudig via de website van Kraanwaterdag. Doe je dit vóór 5 september 2020? Dan ontvang je uiterlijk dinsdag 15 september het gratis lesmateriaal. De gratis materialen bestaan uit een digitale les, een doe-blad en knutselvlogs. Iedere klas maakt kans op prijzen, zoals een gastles van een echte waterexpert, bidons of douchetimers.

Slim omgaan met water

Het doel van Kraanwaterdag is om basisschoolleerlingen bewust te maken van water uit de kraan. Zo drinken alle kinderen op Kraanwaterdag alleen kraanwater. Ook ontdekken ze waar hun kraanwater vandaan komt, hoe dit wordt gemaakt en hoe ze slim kunnen omgaan met water.

Meer informatie?

Neem een kijkje op Kraanwaterdag.nl.