Kraanwaterdag 2020: basisscholen, meld je aan!

Samen met alle andere drinkwaterbedrijven in Nederland organiseert Dunea op woensdag 23 september 2020 de Nationale Kraanwaterdag voor basisscholen. We nodigen graag alle basisscholen uit zich aan te melden en zo extra aandacht te geven aan kraanwater.

Om zoveel mogelijk leerlingen bewust te maken van kraanwater, moedigen we scholen, directies en leraren aan zich aan te melden. Dit kan eenvoudig via de website van Kraanwaterdag. Scholen die zich opgeven vóór 5 september 2020, ontvangen uiterlijk dinsdag 15 september het lesmateriaal.

Slim omgaan met water

Het doel van Kraanwaterdag is om basisschoolleerlingen bewust te maken van water uit de kraan. Zo drinken alle kinderen op Kraanwaterdag alleen kraanwater. Ook ontdekken ze via de speciale kraanwaterles waar hun kraanwater vandaan komt, hoe dit wordt gemaakt en hoe ze slim kunnen omgaan met water.

Win prijzen

Iedere school ontvangt gratis lesmateriaal. En daarnaast maken klassen kans op prijzen, zoals een gastles van een echte waterexpert, bidons of douchetimers. Stimuleert een school ook na Kraanwaterdag het drinken van kraanwater? Dan maakt het ook nog eens kans op een binnentappunt voor de school.

Meer informatie?

Neem een kijkje op Kraanwaterdag.nl.