Dodenherdenking Waalsdorpervlakte aangepast

De Dodenherdenking op de Waalsdorpervlakte is dit jaar vanwege het coronavirus helaas niet toegankelijk voor publiek.

Om besmettingsgevaar te voorkomen, is het gebied op maandag 4 mei vanaf 16.00 uur niet toegankelijk.

Besloten ceremonie 

In overleg met de gemeente Wassenaar en de Veiligheidsregio Haaglanden is er wel toestemming om een besloten ceremonie te houden. Hierbij wordt rekening gehouden met de 1,5-meter-afstandsregel van elkaar.

De wacht houden en het luiden van de Bourdonklok

Het bestuur van Vereniging Erepeloton Waalsdorp zal, samen met een zeer beperkt aantal leden, de Bourdonklok luiden en op wacht staan bij het monument. De klok zal niet door drie, zoals de afgelopen 60 jaar, maar door één persoon aan weerszijden worden geluid.

Kranslegging

De voorzitter zal samen met de secretaris een krans leggen namens de vereniging en alle nabestaanden van de op de Waalsdorpervlakte gefusilleerde verzetsstrijders.

De burgemeester van de gemeente Wassenaar, een vertegenwoordiger van de gemeente Den Haag, vertegenwoordigers van de Stichting Nationale Herdenking 's-Gravenhage en van Stichting Oranjehotel, Dunea en Stedin, zullen eveneens een krans of een bloemstuk leggen. Dit alles met gepaste afstand van elkaar.

Herdenk thuis

In deze tijd wordt u opgeroepen om de 4 mei-herdenking thuis via de televisie of online te volgen. De vlaginstructie voor deze dag is dit jaar dat de vlag halfstok mag hangen van zonsopkomst tot zonsondergang. Een liveregistratie van de herdenking wordt verzorgd door RTL4.

Kantoor gesloten op 5 mei

Ons kantoor is op dinsdag 5 mei gesloten. Woensdag 6 mei zitten we vanaf 8.00 uur weer voor u klaar. U kunt online uw waterzaken regelen.