Strategisch Omgevingsmanager Bodem en Infra

Een enthousiaste netwerker die technische innovaties weet te vertalen
 

Jouw belangrijkste uitdaging bij Dunea

Bij Dunea leggen we de focus steeds meer op de klant. Om de veiligheid van onze drinkwaterlevering te blijven waarborgen en de natuur in evenwicht te houden, laten we steeds vaker van ons horen. Dit doen we vanuit het belang van onze klant. Als strategisch omgevingsmanager Bodem en Infra ben je dé kennisdrager op het gebied van bodem en infra, maar ben je ook goed in netwerken met in- en externe stakeholders. Je weet wat er speelt bij de stakeholders, voelt aan wanneer je in actie moet komen en ben je scherp op technische ontwikkelingen in de omgeving.

Als strategisch omgevingsmanager maak je deel uit van een team met andere Omgevingsmanagers en rapporteer je rechtstreeks aan de divisiemanager Duin & Water. Je krijgt veel vrijheid, zelfstandigheid en ontvangt open feedback. Je bent ambassadeur ten aanzien van de cultuur (verandering) en “de deal van Dunea”. Dit houdt in dat we elkaar vertrouwen, elkaars beslissingen respecteren, kritisch zijn en continu willen verbeteren. Jouw verantwoordelijkheden als strategisch omgevingsmanager:

 • Het uitdragen van de doelstellingen van Dunea in de externe omgeving.
 • Het acteren als accountmanager voor een aantal gemeenten en andere belangrijke stakeholders waarbij je:
  • Overzicht genereert per account met standpunten en belangen van zowel Dunea als de stakeholders.
  • Strategie en hoofdboodschappen formuleert per stakeholder.
  • Een positieve relatie ontwikkelt en onderhoudt tussen Dunea en haar stakeholders.
 • Daarnaast ben ook een adviseur op het gebied van Bodem en Infra waarbij je:
  • De ontwikkelingen op het gebied van transport en distributie van drinkwater monitort, analyseert en hierop acteert.
  • Adviseert aan het Dunea management door middel van het formuleren van Dunea beleid en investeringscriteria.
  • Partnerships en allianties met relevantie partijen bouwt en onderhoudt.

Even voorstellen

Dunea is een drinkwaterbedrijf dat lekker en betrouwbaar drinkwater levert aan 1,3 miljoen klanten in de Randstad. Al 140 jaar. We beschermen de drinkwatervoorziening en beheren het duingebied tussen Monster en Katwijk. Iedereen bij Dunea heeft hart voor water en natuur en zet zich hiervoor vanuit technisch of duurzaam oogpunt met sprankelende energie in. We helpen elkaar waar nodig en zijn innovatief, zoals met het ontwikkelen van nieuwe geavanceerde waterzuiveringsinstallaties.

We zorgen niet alleen voor betrouwbaar drinkwater en beheer van onze duinen, maar ook voor duurzame inzet van onze medewerkers. Bijvoorbeeld door uitstekende arbeidsvoorwaarden, in te richten naar ieder zijn voorkeur of levensfase.


Wat vragen we van jou

Als strategisch omgevingsmanager heb je plezier in netwerken en weet je op een politiek en sociaal tactische wijze de standpunten van Dunea uit te dragen en te borgen. Daarnaast heb je diepgaande kennis van nieuwe technologieën en kun je dit makkelijk vertalen in beleid en adviezen. Je bent in staat om tactisch te schakelen en mensen aan te spreken. Als jij jezelf zou moeten omschrijven in 3 woorden, komen daarbij de woorden zelfstandig, proactief en  daadkrachtig naar boven. Daarbij ben je in staat om snel je weg te vinden in een complex werkveld en heb je als strategisch omgevingsmanager een scherp oog voor de verschillende belangen die spelen. Je kunt verschillende meningen en belangen samenbrengen en je weet te overtuigen en te beïnvloeden. Je zet de klant centraal en stelt hoge eisen aan de tevredenheid van de klant. Ook heb je voor deze vacature strategische omgevingsmanager bij Dunea:

 • Academisch werk- en denkniveau, WO-opleiding in relevante technische richting, met werkervaring in de nutssector.
 • Kennis van en ervaring met (strategisch) omgevingsmanagement.
 • Competenties: Innovatief, besluitvaardig, communicatief sterk, omgevingsbewust, resultaatgericht en analytisch.

Jij verdient

Een uitstekend salarispakket met goede secundaire arbeidsvoorwaarden. Jouw functie is ingedeeld in schaal 11 met een maximum van € 4729,- bruto per maand, aangevuld met het Flexibel Arbeidsvoorwaarden Budget (maandelijks bedrag van 23,13% van het bruto maandsalaris, inclusief vakantiegeld). En dan ook nog:

 • Flexibele werktijden.
 • Basisverlof van 25 dagen op jaarbasis bij een fulltime dienstverband.
 • Inzetbaarheidsbudget van 52 uur op jaarbasis bij fulltime dienstverband. Op te nemen in tijd (privé/werk-balans), om te zetten in geld of om te sparen.
 • Pensioen. Geregeld via ABP-middelloon, met keuzepensioen, arbeidsongeschiktheidspensioen en nabestaandenpensioen.
 • Diverse vergoedingen en deelname aan onder andere bedrijfsfitness en Fietsplan.

Je werkt voornamelijk vanuit de flexibele werkomgeving op ons kantoor in Zoetermeer.

Voel je de energie? Reageer direct.

Yacht ondersteunt Dunea bij de werving en selectie van deze vacature. Voor vragen over deze vacature kun je contact opnemen met Jim Engelhardt via jim.engelhardt@yacht.nl of 06 - 24 26 81 89. Solliciteer je liever direct? Hij ontvangt jouw cv en motivatie graag via bovenstaand emailadres. Alleen reacties via Yacht worden in behandeling genomen. Een assessment kan onderdeel uitmaken van de selectieprocedure.