Senior Inkoper
Ervaren inkoper met charisma die het inkoopniveau verhoogt

Jouw belangrijkste uitdaging bij Dunea

De afdeling Inkoop en Logistiek maakt een belangrijk onderdeel uit bij het proces van de levering van betrouwbaar drinkwater. Jij bent als senior inkoper verantwoordelijk voor het adviseren en begeleiden van interne klanten bij inkooptrajecten. Je verbindt mensen en fungeert als sparringpartner voor de interne klant. Bij projecten werk je nauw samen met de projectorganisatie om de aanpak en de aanbestedingsstrategie af te stemmen. Dit doe je voor verschillende disciplines binnen Dunea. Daarbij krijg je de unieke kans om de afdeling Inkoop en Logistiek naar een hoger niveau te tillen en om het leveranciers- en contractmanagement op te zetten. Als senior inkoper ga je ook:

 • De inkoopstrategie en -beleid mede bepalen en verbeteradviezen formuleren op basis van ontwikkelingen in de markt. 
 • De strategische en tactische (Europese) aanbestedingstrajecten coördineren en de wet- en regelgeving daarbij nauwgezet bewaken.
 • Afsluiten en beheren van grote en kritische contracten.
 • Inkoopanalyses uitvoeren en afspraken bevorderen die gericht zijn op nóg gunstigere condities voor Dunea.

Even voorstellen

Dunea is een drinkwaterbedrijf dat lekker en betrouwbaar drinkwater levert aan 1,3 miljoen klanten in de Randstad. Al 140 jaar. We beschermen de drinkwatervoorziening en beheren het duingebied tussen Monster en Katwijk. Iedereen bij Dunea heeft hart voor water en natuur en zet zich hiervoor vanuit technisch of duurzaam oogpunt met sprankelende energie in. We helpen elkaar waar nodig en zijn innovatief, zoals met het ontwikkelen van nieuwe geavanceerde waterzuiveringsinstallaties.

We zorgen niet alleen voor betrouwbaar drinkwater en beheer van onze duinen, maar ook voor duurzame inzet van onze medewerkers. Bijvoorbeeld door uitstekende arbeidsvoorwaarden, in te richten naar ieder zijn voorkeur of levensfase.

Wat vragen we van jou

Jij hebt charisma. Als senior inkoper inspireer je en ben je het voorbeeld voor anderen ten aanzien van de (cultuur)verandering binnen Dunea. Samenwerken gaat als vanzelf. Je staat altijd klaar voor vragen van interne klanten en je weet bruggen te bouwen met juridische collega’s. Je durft mensen aan te spreken als ze niet volgens afspraken handelen. Ook krijg je het voor elkaar om vastgeroeste werkwijzen op een tactische manier ter discussie te stellen. Al coachend til je jouw 3 mede-inkoopcollega’s naar een hoger niveau. Hiermee breng je het niveau van de afdeling Inkoop en Logistiek verder omhoog. En het allerbelangrijkste: je bent graag bezig met het inkopen van materialen, multidisciplinaire bouw en installatiewerkzaamheden in een industriële omgeving. Ook heb je voor deze vacature senior inkoper bij Dunea:

 • Een afgeronde HBO/ WO-opleiding, aangevuld met de Inkoopopleidingen:  
  • Professional NEVI 1 & Expert Publiek NEVI 2 
  • Europese Aanbestedingen
  • voor contractmanagement (bijvoorbeeld NEVI Contract & Leveranciersmanagement) 
  • voor verschillende vormen van aannemingen (bijvoorbeeld GWW, D&C en UAV)
 • Ongeveer 10 jaar werkervaring, bijvoorbeeld als contractmanager, procurement specialist of buyer.

Jij verdient

Een uitstekend salarispakket met goede secundaire arbeidsvoorwaarden. Jouw functie is ingedeeld in schaal 11 met een maximum van € 4729,- bruto per maand, aangevuld met het Flexibel Arbeidsvoorwaarden Budget (maandelijks bedrag van 23,13% van het bruto maandsalaris, inclusief vakantiegeld). En dan ook nog:

 • Flexibele werktijden 
 • Basisverlof van 25 dagen op jaarbasis bij een fulltime dienstverband
 • Inzetbaarheidsbudget van 52 uur op jaarbasis bij fulltime dienstverband. Op te nemen in tijd (privé/werk-balans), om te zetten in geld of om te sparen
 • Pensioen. Geregeld via ABP-middelloon, met keuzepensioen, arbeidsongeschiktheidspensioen en nabestaandenpensioen
 • Diverse vergoedingen en deelname aan onder andere bedrijfsfitness en Fietsplan.

Je werkt voornamelijk vanuit de flexibele werkomgeving op ons kantoor in Zoetermeer.


Voel je de energie? Reageer direct.

Yacht ondersteunt Dunea bij de werving en selectie van deze vacature. Voor vragen over deze vacature kun je contact opnemen met Baris Karabulut via baris.karabulut@yacht.nl of  06 - 83 97 34 18. Solliciteer je liever direct? Hij ontvangt jouw cv en motivatie graag vóór 27 oktober 2017 via bovenstaand emailadres. Alleen reacties via Yacht worden in behandeling genomen. Een assessment kan onderdeel uitmaken van de selectieprocedure.