Projectmanager natuur

Een projectmanager met kennis van en passie voor natuur en omgevingsmanagement

Jouw belangrijkste uitdaging bij Dunea

Bij Dunea leggen we de focus steeds meer op de klant. Om de veiligheid van onze drinkwaterlevering te blijven waarborgen en de natuur in evenwicht te houden, laten we steeds vaker van ons horen. Dit doen we vanuit het belang van onze klant. Als projectmanager natuur ben je de spin in het web die met in –en externe stakeholders alle projectmatige natuur activiteiten stroomlijnt en organiseert. Daarnaast zet je jouw kennis en vaardigheden in binnen het volledige domein drinkwaterprojecten om omgevingsmanagement en de integratie water – natuur continue te verbeteren.

Als projectmanager natuur val je direct onder de procesmanager projecten (in Divisie Duin & Water) en krijg je veel vrijheid, zelfstandigheid en ontvang je open feedback. Je bent ambassadeur ten aanzien van de cultuur (verandering) en “de deal van Dunea”. Dit houdt in dat we elkaar vertrouwen, elkaars beslissingen respecteren, kritisch zijn en continu willen verbeteren. Jouw verantwoordelijkheden als projectmanager zijn:

 • Het blijvend zorgdragen voor overzicht en samenhang van alle projectmatige activiteiten op het gebied van natuur; deze activiteiten variëren van kleinere beheersmatige projectactiviteiten tot en met meerjarenprogramma’s in samenwerking met partners;
 • Het samen met in –en externe stakeholders initiëren van projecten op het gebied van natuur;
 • Het in beeld houden van en rapporteren over de totale voortgang van de projectportefeuille natuur en beoordelen of de resultaten conform afspraken zijn; het nemen van beheersmaatregel bij het achterblijven ten opzichte van de doelstelling;
 • Het adviseren over het inrichten van procesgericht werken van (projectmatige) natuur activiteiten in samenhang met andere (deel)processen en domeinen;
 • Het situationeel coachen van verschillende medewerkers, werkzaam in het domein natuur, bij het projectmatig werken;
 • Het adviseren over en invoeren van omgevingsmanagement bij alle relevante (ook niet-natuur) projecten van Dunea;
 • Het adviseren van projectleiders over het integreren van natuuraspecten in alle relevante projecten van Dunea;
 • Het vervullen van hands-on projectleiding bij grotere complexe natuur projecten.

Even voorstellen

Dunea is een drinkwaterbedrijf dat lekker en betrouwbaar drinkwater levert aan 1,3 miljoen klanten in de Randstad. Al 140 jaar. We beschermen de drinkwatervoorziening en beheren het duingebied tussen Monster en Katwijk. Iedereen bij Dunea heeft hart voor water en natuur en zet zich hiervoor vanuit technisch of duurzaam oogpunt met sprankelende energie in. We helpen elkaar waar nodig en zijn innovatief, zoals met het ontwikkelen van nieuwe geavanceerde waterzuiveringsinstallaties. Als trotse natuurbeheerder heeft Dunea het initiatief genomen voor het National Park Hollandse Duinen.

We zorgen niet alleen voor betrouwbaar drinkwater en beheer van onze duinen, maar ook voor duurzame inzet van onze medewerkers. Bijvoorbeeld door uitstekende arbeidsvoorwaarden, in te richten naar ieder zijn voorkeur of levensfase.

Wat vragen we van jou

Als projectmanager natuur heb je aantoonbare kennis van ecologie, een vanzelfsprekende affiniteit met natuur(ontwikkeling) en ken je het bijbehorende complexe speelveld met veel stakeholders. Je zet jouw kwaliteiten op het gebied van projectmanagement in om binnen deze omgeving resultaten te boeken die in lijn liggen met de ambities van Dunea (een duinbeheerder van wereldklasse).

Daarnaast heb je ervaring met omgevingsmanagement en ben je in staat deze te vertalen naar omgevingsmanagement voor de totale projectportfolio van Dunea. Je bent in staat om tactisch te schakelen en mensen aan te spreken. Als jij jezelf zou moeten omschrijven in 3 woorden, komen daarbij de woorden zelfstandig, proactief en daadkrachtig naar boven. Daarbij ben je in staat om snel je weg te vinden in nieuwe situaties en heb je als projectmanager een scherp oog voor  de verschillende belangen die spelen binnen het complexe speelveld van natuur projecten. Je kunt verschillende meningen en belangen samenbrengen en je weet te overtuigen en te beïnvloeden. Je zet de klant centraal en stelt hoge eisen aan de tevredenheid van de klant. Ook heb je voor deze vacature projectmanager natuur bij Dunea:

 • Een afgeronde WO opleiding in een relevante ‘groene’ richting (bv Landbouwuniversiteit Wageningen);
 • Kennis van ecologie;
 • Minimaal 5 jaar werkervaring als projectmanager in een relevante werkomgeving (bv. natuurontwikkeling);
 • Kennis van en ervaring met projectmanagementmethoden;
 • Kennis van en ervaring met omgevingsmanagement;
 • Specifieke competenties als resultaatgerichtheid, samenwerken, plannen en organiseren, omgevingsbewustzijn en organisatiesensitiviteit.

Jij verdient

Een uitstekend salarispakket met goede secundaire arbeidsvoorwaarden. Jouw functie is ingedeeld in schaal 11 met een maximum van € 4.729,- bruto per maand, aangevuld met het Flexibel Arbeidsvoorwaarden Budget (maandelijks bedrag van 23,13% van het bruto maandsalaris, inclusief vakantiegeld). En dan ook nog:

 • Flexibele werktijden.
 • Basisverlof van 25 dagen op jaarbasis bij een fulltime dienstverband.
 • Inzetbaarheidsbudget van 52 uur op jaarbasis bij fulltime dienstverband. Op te nemen in tijd (privé/werk-balans), om te zetten in geld of om te sparen.
 • Pensioen. Geregeld via ABP-middelloon, met keuzepensioen, arbeidsongeschiktheids-pensioen en nabestaandenpensioen.
 • Diverse vergoedingen en deelname aan onder andere bedrijfsfitness en fietsplan.

Je werkt voornamelijk vanuit de flexibele werkomgeving op ons kantoor in Zoetermeer.

Voel je de energie? Reageer direct.

Yacht ondersteunt Dunea bij de werving en selectie van deze vacature. Voor vragen over deze vacature kun je contact opnemen met Jim Engelhardt via jim.engelhardt@yacht.nl of 06 - 138 358 03. Solliciteer je liever direct? Hij ontvangt jouw cv en motivatie graag via bovenstaand e-mailadres. Alleen reacties via Yacht worden in behandeling genomen. Een assessment kan onderdeel uitmaken van de selectieprocedure.