Procesmanager Technisch Omgevingstoezicht

Energieke manager die met gevoel voor verhoudingen meebouwt aan een succesvolle transitie

Jouw belangrijkste uitdaging bij Dunea

Klanten het schoonste en lekkerste drinkwater geven. Dunea slaagt hierin door de optimale kwaliteit van het drinkwater te bewaken. Wij doen dit vanuit vijf kernprocessen, waarbij onze klanten centraal staan. Een van deze kernprocessen is ‘Beheren Installaties Leidingen en Natuur’, binnen de divisie Duin & Water. Jij bent als procesmanager binnen dit kernproces verantwoordelijk voor het onderdeel Technisch Omgevingstoezicht (we noemen deze functie intern daarom deelprocesmanager Technisch Omgevingstoezicht). Je professionaliseert de toezichthoudende en (kwaliteits-)bewakende werkzaamheden en de handhaving van relevante wet- en regelgeving. Je zorgt dat jouw team signaleert welke activiteiten van invloed kunnen zijn op de bedrijfsvoering van Dunea en dat werkzaamheden klantvriendelijk worden uitgevoerd. Je medewerkers zijn jouw ogen en oren in het veld en opereren volledig zelfstandig. Dit vanuit de cultuurverandering bij Dunea nieuw te vormen team stuur jij op inspirerende wijze aan. Je maakt in samenwerking met tactische en strategische omgevingsmanagers de omslag van interne naar externe oriëntatie: van toezicht naar operationeel omgevingsmanagement. Jouw doelstelling hierbij is samen de beste service voor onze klanten realiseren. Daarnaast ben je als deelprocesmanager Technisch Omgevingstoezicht verantwoordelijk voor:

 • Introductie van ERP-systeem voor Technisch Omgevingstoezicht (implementatie 2018).
 • Vertegenwoordigen van het belang van Dunea door het opbouwen van goede relaties met externe stakeholders.
 • Voortgang van deelprocesdoelen, KPI’s en SLA’s en het afstemmen hierover met de procesmanager.
 • Procesontwerp: inrichten en monitoren van procesgericht werken en kennen van samenhang met andere (deel)processen en domeinen.
 • Inzicht in de invloed van organisatie en omgeving op het deelproces.
 • Resultaatgericht leidinggeven door optimale kwantitatieve en kwalitatieve personele bezetting (inzet kennis, kwaliteiten en vaardigheden).
 • Borgen van kennis(management) in het deelproces en zo nodig inzetten van verandermanagement bij proces- en organisatieverbeteringen.

Even voorstellen

Dunea is een drinkwaterbedrijf dat lekker en betrouwbaar drinkwater levert aan 1,3 miljoen klanten in de Randstad. Al 140 jaar. We beschermen de drinkwatervoorziening en beheren het duingebied tussen Monster en Katwijk. Iedereen bij Dunea heeft hart voor water en natuur en zet zich hiervoor vanuit technisch of duurzaam oogpunt met sprankelende energie in. We helpen elkaar waar nodig en zijn innovatief, zoals met het ontwikkelen van nieuwe geavanceerde waterzuiveringsinstallaties.

We zorgen niet alleen voor betrouwbaar drinkwater en beheer van onze duinen, maar ook voor duurzame inzet van onze medewerkers. Bijvoorbeeld door uitstekende arbeidsvoorwaarden, in te richten naar ieder zijn voorkeur of levensfase.


Wat vragen we van jou

Het team dat jij als deelprocesmanager leiding geeft, wordt gevormd vanuit verschillende afdelingen en bestaat uit 30 medewerkers. Je neemt hen op een positieve manier mee in nieuwe vormen van samenwerking, met vertrouwen en respect voor elkaar als basis. Je geeft eerlijke feedback en bouwt vanuit daar aan een hecht team dat elkaar blindelings weet te vinden. Het omvangrijke transitieproces waar Dunea in zit, zie jij als een mooie kans om je managementskills in te zetten. Je kunt goed tactisch schakelen en haalt met de juiste verhouding tussen geduld en energie het beste in iedereen naar boven. Je bent kritisch en resultaatgericht. Je kijkt vooruit, ziet altijd ruimte voor verbetering. Naast deze ondernemende en verbindende instelling heb je voor deze vacature deelprocesmanager Technisch Omgevingstoezicht bij Dunea ook:

 • Een afgeronde hbo / wo-opleiding. Bij voorkeur Bedrijfskunde of Techniek.
 • Minimaal 5 jaar leidinggevende ervaring (in bijvoorbeeld water- of nutssector).
 • Enkele jaren ervaring bij een technische organisatie (met multi-klant relatie).
 • Organisatiesensitiviteit en een klantgerichte instelling.

Jij verdient

Een uitstekend salarispakket met goede secundaire arbeidsvoorwaarden. Jouw functie is ingedeeld in schaal 11 met een maximum van € 4729,- bruto per maand, aangevuld met het Flexibel Arbeidsvoorwaarden Budget (maandelijks bedrag van 23,13% van het bruto maandsalaris, inclusief vakantiegeld). En dan ook nog:

 • Flexibele werktijden.
 • Basisverlof van 25 dagen op jaarbasis bij een fulltime dienstverband.
 • Inzetbaarheidsbudget van 52 uur op jaarbasis bij fulltime dienstverband. Op te nemen in tijd (privé/werk-balans), om te zetten in geld of om te sparen.
 • Pensioen. Geregeld via ABP-middelloon, met keuzepensioen, arbeidsongeschiktheidspensioen en nabestaandenpensioen.
 • Diverse vergoedingen en deelname aan onder andere bedrijfsfitness en Fietsplan.

Je werkt voornamelijk vanuit de flexibele werkomgeving op ons kantoor in Zoetermeer.

Voel je de energie? Reageer direct.

Yacht ondersteunt Dunea bij de werving en selectie van deze vacature. Voor vragen over deze vacature kun je contact opnemen met Jim Engelhardt via jim.engelhardt@yacht.nl of 06 - 24 26 81 89. Solliciteer je liever direct? Hij ontvangt jouw cv en motivatie graag vóór 4 augustus 2017 via bovenstaand emailadres. Alleen reacties via Yacht worden in behandeling genomen. Een assessment kan onderdeel uitmaken van de selectieprocedure.